Ads 468x60px

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο "Τζέιμς Μποντ" γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια!

Την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από Τζέιμς Μποντ θα έχουν όσοι βρεθούν στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούλιο. 
Ο πολυχώρος Μπάρμπικαν ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη έκθεση-αφιέρωμα στις ταινίες του διασημότερου μυστικού πράκτορα με αφορμή τον εορτασμό των πενήντα χρόνων του φλεγματικού ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ!

Η συγκεκριμένη έκθεση ετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια και θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό τον Ιούλιο, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες να δουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο του James Bond - 007. Οι δημιουργοί της έκθεσης κάνουν λόγο για μια νέα, ολοκληρωμένη εικόνα του μυστικού πράκτορα, η οποία θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στο κοινό.

Εκτός των εντυπωσιακών gadgets, των κλασικών αμαξιών και των όπλων, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα ρούχα των ταινιών, όχι μόνον αυτά που φορούσε ο εκάστοτε Μποντ αλλά και αυτά των λαμπερών Bond-girls. «Θα δείτε τον Μποντ όπως δεν τον έχετε ξαναδεί» τονίζει ο υπεύθυνος της έκθεσης Μπρόνγουιν Κοσγκρέιβ, ο οποίος συνεργάστηκε για δύο χρόνια με την Eon, εταιρεία παραγωγής των ταινιών του Μποντ.

Οι άνθρωποι της παραπάνω εταιρείας προσέφεραν απεριόριστη πρόσβαση στο αρχείο τους, δημιουργώντας έτσι ένα αφιέρωμα που ξεκινά από την πρώτη ταινία «Δρ Νο» και φτάνει μέχρι και το πολυαναμενόμενο «Skyfall». Αυτή δεν είναι η μόνη έκθεση αφιερωμένη στον Βρετανό υπερπράκτορα, καθώς εδώ και λίγους μήνες στο Μουσείο Οχημάτων στο Χαμπσάιρ εκτίθενται τα οχήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορικής Αστον Μάρτιν DB5 από την ταινία «Χρυσοδάκτυλος».

«Θα υπάρχουν και οχήματα στην έκθεση. Δεν υπάρχει Μποντ χωρίς την Αστον Μάρτιν DB5. Θα υπάρχει ένα σκάφος, ένα σνόουμομπιλ, αλλά δεν θα δώσουμε έμφαση μόνο στα οχήματα» ξεκαθαρίζει ο Κοσγκρέιβ. Εξάλλου, ο κόσμος του Μποντ δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, με τη νέα έκθεση να εστιάζει και σε άλλα πράγματα, όπως η δημιουργία των ειδικών εφέ, τα κοστούμια και τα σκηνικά, προσφέροντας στον επισκέπτη μια σφαιρική άποψη από τον κόσμο του Τζέιμς Μποντ.

Το μαγιό και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οσοι αγαπούν τη μόδα θα έχουν την ευκαιρία να δουν κοστούμια που δημιούργησαν σπουδαίοι σχεδιαστές, όπως ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο Οσκαρ Ντε Λα Ρέντα, ο Τομ Φορντ, ο Ρομπέρτο Καβάλι και η Ντονατέλα Βερσάτσε. Ακόμα και το στενό μαγιό του Ντάνιελ Κρεγκ στο «Casino Royale» θα υπάρχει στην έκθεση, ενώ όσα ρούχα χάθηκαν ή καταστράφηκαν θα σχεδιαστούν ξανά από τα χέρια της Ουαλής σχεδιάστριας Λίντι Χέμινγκ.

Η επέτειος του Μποντ συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και οι Βρετανοί ευελπιστούν πως η έκθεση θα είναι μια καλή διαφήμιση για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Σύμφωνα με τον Κοσγκρέιβ, «η έκθεση θα αντικατοπτρίζει το αθλητικό πνεύμα που διατρέχει τις ταινίες Μποντ. Θυμηθείτε τη σκηνή από την ταινία “Ο κατάσκοπος που με αγάπησε”, εκεί όπου ο Μποντ έπειτα από καταδίωξη με σκι ξεφεύγει με αλεξίπτωτο βαμμένο στα χρώματα της αγγλικής σημαίας».

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 5 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, ξεκινά η τρίχρονη περιοδεία της, με πρώτο σταθμό το Τορόντο του Καναδά.

«Skyfall», η 23η ταινία

Στην 23η περιπέτεια του ήρωα του Ιαν Φλέμινγκ ο Τζέιμς Μποντ ετοιμάζεται να κατακτήσει τους αιθέρες με το Skyfall. Με τον Ντάνιελ Κρεγκ για τρίτη φορά ως Μποντ και με όπλο το δυνατό καστ, οι δημιουργοί του πιστεύουν πως θα είναι μια ταινία άξια της φήμης του διάσημου πράκτορα. Εκτός του Κρεγκ, επιστρέφει και η Τζούντι Ντεντς στον ρόλο της Μ, ενώ ο κακός της ταινίας θα είναι ο βραβευμένος με Οσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σαμ Μέντες και πολλοί πιστεύουν πως η νέα ταινία θα έχει περισσότερα στοιχεία δράματος από ποτέ. Το «Skyfall» θα παρουσιαστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας στις 26 Οκτωβρίου, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα των 50ών γενεθλίων του Μποντ.

Το νέο Bond girl

Η επιτυχία των ταινιών του Τζέιμς Μποντ δεν οφείλεται μόνο στις σκηνές δράσης και στα διάφορα gadgets αλλά και στην παρουσία πανέμορφων γυναικών στο πλευρό του Βρετανού πράκτορα. Το 23ο Bond girl θα είναι η 32χρονη Γαλλίδα καλλονή Μπερενίς Μαρλό, η οποία εργάζεται και ως μοντέλο.

Η Μαρλό έχει δύσκολη αποστολή, να κερδίσει αφενός την καρδιά του Μποντ και αφετέρου να κλέψει λίγη από τη δόξα των γυναικών που θαυμάσαμε στις προηγούμενες ταινίες. Από την Ούρσουλα Αντρες και τη Σίρλεϊ Ιτον έως τη Χάλι Μπέρι και την Ολγα Κιριλένκο, οι ταινίες Μποντ έδωσαν ουκ ολίγες αφορμές στο ανδρικό κοινό για να τις παρακολουθήσουν.

Η ιστορία του 007

Η πρώτη ταινία του ήρωα του Ιαν Φλέμιγκ κυκλοφόρησε το 1952, με τον Σον Κόνερι να πρωταγωνιστεί στο «Δρ Νο». Ο Σκωτσέζος ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε έξι ταινίες από το 1952 έως το 1971, με τον Τζορτζ Λέιζενμπι να μπαίνει σφήνα το 1969 πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Στην υπηρεσία της αυτού μεγαλειότητος». Τη σκυτάλη παίρνει ο Ρότζερ Μουρ συμμετέχοντας σε επτά ταινίες μέχρι το 1985.

Ακολουθεί το μάλλον ανεπιτυχές πέρασμα το Τίμοθι Ντάλτον με δύο ταινίες, ενώ στη νεότερη πλέον εποχή ο Πιρς Μπρόσναν έχει φορέσει το κοστούμι του Μποντ τέσσερις φορές, πριν δώσει τη θέση του στον Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος ετοιμάζεται για την τρίτη ταινία του. Βάσει των εισπράξεων, η τελευταία ταινία «Quantum of Solace» θεωρείται η πιο πετυχημένη, με τα κέρδη της να αγγίζουν τα εξακόσια εκατομμύρια δολάρια!









Πηγή: espressonews

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin